Ik surf graag over het internet om informatie te vergaren. Als je je bronnen weet te vinden, heb je geen boek meer nodig. En ik vind het erg leuk dat je over elk denkbaar onderwerp van alles kan vinden. Soms is het ook gewoon handig als je echt niet weet waar de ander het over heeft. Een collega vertelde me laatst trots over zijn nieuwe speed pedelec. Ik was er al snel achter dat het een soort fiets was, maar verder zei het me echt niets. Dus hup, na het gesprek ging ik gelijk online om de speed pedelec te googelen. Ik was gelijk geïnteresseerd want ik was ook al tijden opzoek naar een fiets die mij snel en veilig naar mijn werk kon brengen. Ik gebruikte nog veel het openbaar vervoer, maar eigenlijk voelde ik me daar in deze huidige tijd niet echt prettig meer bij. De speed pedelec bleek niet alleen voor mijn collega de oplossing maar ook voor mij.

Speed pedelec: super snelle e-bike

Een speed pedelec is een super snelle e-bike met een trapondersteuning tot wel 45 kilometer per uur. De fiets heeft een zeer sportief uiterlijk en als je beperkt omgaat met de ondersteuning dan wordt fietsen van je huis naar je werk en weer terug een echte sportieve activiteit. Er is een ruime keuze aan speed pedelecs en de kracht van de motor en de actieradius hangt erg af van het merk en de manier waarop je hem gebruikt. Laat je dus goed informeren en vertel je exacte wensen aan de verkoper. Een proefritje is altijd verstandig.

Denk nog even aan het volgende

Voor een speed pedelec gelden speciale regels. Zo moet er een nummerbord op de fiets zitten en wordt de speed pedelec bij het RDW op jouw naam geregistreerd. Net als een auto in feite. En net als bij een auto moet je voor de speed pedelec een WA verzekering afsluiten. Helaas mag je ook niet zomaar op dit vervoermiddel springen: je hebt er een bromfietsrijbewijs voor nodig en je moet minimaal zestien jaar zijn om hem te besturen. Daar komt nog bij dat per provincie is bepaald waar je met de speed pedelec mag rijden. Tot slot heb je een fietshelm nodig met het NTA 8776 keurmerk. Ook al deze informatie is te vinden op internet en natuurlijk ook deels te regelen daar. Ik heb mijn speed pedelec gekocht dankzij het verhaal van mijn collega en de informatie die ik bij elkaar heb gesurft. Ga jij ook fietsen?