Wil je nog eens een echt bijzondere reis maken? Denk dan eens na over een rondreis Costa Rica. Dit land is zó mooi, je kunt er echt weken vertoeven. Je huurt een auto en je kunt zelf bepalen waar je wanneer je wat gaat bekijken. Onderweg overnacht je in luxe hotels en in gezellige lodges. Je ontmoet leuke mensen en je eet heerlijk. Er wordt wel gezegd dat je voor lekker eten en leuke mensen naar Azië moet, maar Latijns Amerika doet daar echt niet voor onder! Hieronder geef ik je een paar tips om je rondreis Costa Rica tot een groot succes te maken.
Rondreis Costa Rica

Wijk af van de gebaande paden

Oké, niet met de auto natuurlijk. Het is altijd verstandig om die gewoon op de weg te houden. Maar kies eens voor een wandeling door het regenwoud, al dan niet onder begeleiding van een gids. Of ga zwieren door de boomtoppen tijdens een canopytour. Dan ga je, hangend aan een kabel, met een zip-line door en over de boomtoppen. Je weet niet wat je ziet. Je moet er niet echt hoogtevrees voor hebben, maar zelfs als je dat hebt, is het de moeite waard. Je ziet Costa Rica dan echt van een heel andere kant. En wie weet wat voor bijzondere dieren je onderweg tegenkomt?

Neem een dagje rust tijdens je rondreis Costa Rica

En ga lekker een dagje lui aan het strand van Sámara liggen. Je hebt geen boekje en geen muziek op je hoofd nodig. Er is zoveel te zien. Het water is er heerlijk en het is echt genieten. Wil je er op je luie dag toch op uit? Boek dan een tour om walvissen te spotten. Ook het spotten van dolfijnen kun je al vanuit Nederland regelen. Met zo’n excursie het water op is echt leuker dan je zou verwachten.

Vulkanen en de Cariben

Op Costa Rica wemelt het van de vulkanen. Er zijn er meer dan 100! Veel van deze vulkanen zijn gelegen in Nationale parken en zijn dus, vaak onder begeleiding, te bezoeken. Een hike is echt de moeite waard! Aan de Caraïbische kust van Costa Rica kom je echt helemaal tot rust. Net als de luiaards die daar loom in de bomen hangen. De sfeer is ontspannen en de muziek is reggae. Neem de tijd om eens even helemaal lekker uit te waaien en te genieten van de Caraïbische sfeer en het heerlijke eten.