Iedereen is anders geboren en heeft een andere bouw, en dat is juist goed en mooi. De definitie van mooi is voor iedereen anders en dat maakt ook iedereen anders. Wat zou het saai zijn als we allemaal hetzelfde eruitzagen, toch? Dit geld ook voor de vrouwen met een curvy maat. Rondingen zijn prachtig en moeten juist geaccepteerd worden. Grote maten mode wordt ook steeds meer geaccepteerd en in het assortiment van diverse winkels opgenomen. Niet alleen door jezelf, maar ook door je omgeving. Daarom is het belangrijk om je te kleden hoe je dat zelf wil. Voel jij je prettig in een crop top? Dan draag je die! Toch zijn er een aantal dames onder ons die bepaalde curves misschien iets meer zouden willen verbergen, en de andere curves juist zouden willen accentueren. Daarom geven we je vandaag wat tips hoe je dit voor bepaalde curves kan laten werken.

Show them

Als jij je zeker voelt over je lichaam, show them curves! Je hoeft niet eens te shoppen bij de grote maten mode, want vaak is het kijken naar een maat helemaal niet nodig. We leven in een wereld dat oversized kleding hartstikke in is en dit kan een maatje M of L al prima passend maken voor jou. Als jij trots bent op je mooie heupen en je volle billen, moet je deze ook zeker gewoon showen!

Accentueren

Als je toch een bepaald lichaamsdeel liever verdoezeld, is accentueren the key. Dit doe je vaak met donkere kleuren. Lichte kleding benadrukt, donkere kleuren accentueert. Zo kan je ook felle kleuren en printjes in de strijd gooien.

Felle kleuren en printjes

Felle kleuren en printjes kunnen een hoop met je outfit doen. Denk aan een top met streepjes. Het is hartstikke mooi, maar hou er rekening mee dat horizontale strepen je breder laten lijken. Verticale strepen werken in je voordeel wanneer je langer of slanker wil lijken. Op gebied van printjes is het goed om te weten dat je rekening moet houden met de grootte van een print. Als je wat petit en klein bent wordt er vaak aangeraden om met de prints voorzichtig te doen. Kies voor een subtielere en kleinere print. Als je wat langer bent, kan je wel weer uitpakken met grote prints en daarmee spelen.

Materialen

Je zou het misschien niet denken, maar ook het materiaal van de kleding zegt iets over hoe het valt.  Als je bijvoorbeeld wat vollere heupen en billen hebt, is het slim om je te focussen op een materiaal waarin ze gunstig uitkomen. Stug materiaal wordt hier dan ook vaak niet aangeraden.