Waarom een goede barbecue?

Denk je eraan om een mooie barbecue te kopen na een gezellige avond bij wat vrienden? Denk eraan wat het belang van een betrouwbare barbecue is. Het kan de basis zijn voor een geslaagde avond en een kostbare herinnering. Het kan helaas ook uitlopen tot een fiasco wanneer er iets fout gaat met de barbecue. Het eten kan verpest worden, of misschien kan er zelfs een gevaarlijke situatie ontstaan. Het is dus niet zomaar een kwestie van de goedkoopste barbecue kopen. Zomaar de duurste kopen is ook geen goed plan. Wel raad ik je aan om bij een gespecialiseerd merk zoals Kamado BBQ jouw barbecue te kopen. Er is niets mis met een barbecue van een paar tientjes als het maar voor tijdelijk is. Wil je de juiste keuze maken maar je weet niet waar je moet beginnen? Ik zal je hier een handje bij helpen.

Gas of kool?

Er is geen permanent correct antwoord op deze vraag. Het verschilt erg per situatie. Er zijn mensen die keihard bij het een ├│f het ander zweren, maar de realiteit is dat soms gas en soms kool de beste keuze is. Een barbecue op gas is makkelijker te bedienen, geeft minder overlast voor buren en houdt een ongewenste rookgeur uit je eigen huis. Daarentegen is het bijna niet te ontkennen dat een barbecue op kolen een authentieke smaak oplevert. Ook is een barbecue op gas beter te gebruiken onder een afdakje mocht het onverhoopt toch gaan regenen.

Toepassingen

Luxe barbecues hebben talloze gadgets en metertjes ingebouwd, en sommige zijn dan ook erg duur. Sommige barbecues kosten maar liefst 10.000 euro. Een goede thermometer is altijd een goed idee. Sommige braadstukken moet je langdurig op een bepaalde temperatuur laten garen, en uit de losse pols een temperatuur aanhouden is niet te doen. Er zijn ook wekkers, alarmen, displays en noem het allemaal maar op. Let er ook op dat er genoeg plek is om de stukken vlees neer te leggen. Idealiter hou je ongeveer 600 vierkante centimeter aan per persoon. Een afdekzeil of hoes voor de barbecue is ook heel belangrijk. Het beschermt jouw investering tegen verwering en roest.