Het organiseren van feesten is een zowel leuk als niet leuk. Aan de ene kant is het natuurlijk een feest, en jij kan bepalen hoe het feest eruit gaat zien en wie er uitgenodigd zijn. Aan de andere kant zul je ook veel verantwoordelijkheid voelen om het feest in goede banen te leiden. Dit zal stress opleveren en als resultaat hebben dat je niet optimaal van je eigen feest kunt genieten. Dat is natuurlijk erg jammer. Een goed huisfeest organiseren is een hele taak maar wanneer je het goed uitvoert zul je tevreden gasten hebben en tegelijkertijd er zelf ook van kunnen genieten. In dit artikel bespreken we tips en tricks om een fantastisch huisfeest te organiseren.

Goede muziek

Een goed feest heeft natuurlijk muziek. Ik weet nog heel goed dat ik een huisfeest organiseerde voor mijn 16de verjaardag en na een uur of twee de gehele geluidsinstallatie uit elkaar knalde. Gelukkig waren mijn ouders niet boos aangezien het al een hele oude geluidsinstallatie was. Maar desondanks heb ik sindsdien geluid huren als beleid gehad. Je wilt natuurlijk leuke muziek hebben op je feest maar ik raad ook aan om te zorgen dat er kamers zijn waar je geen muziek hebt. Op deze manier kunnen mensen daar rustig praten.

Hoeveel mensen

Bij een huisfeest is het natuurlijk ook altijd de vraag hoeveel mensen je uitnodigt. Houdt er rekening mee dat als je een bepaald aantal in gedachten hebt voor je feest, een aantal ook niet zullen komen opdagen. Ga ervanuit dat 5-10 procent zal afzeggen. Als je te weinig mensen uitnodigt krijg je een situatie waar het feest wat dood lijkt. Tegelijkertijd wanneer je te veel mensen uitnodigt wordt het chaos in je huis. Ikzelf nodigde 40 mensen uit en ongeveer 30-35 mensen kwamen. Dit was redelijk een ideale situatie. Maar ik woonde nog in het huis van mijn ouders wat redelijk groot was. Als je kleiner woont is 30 misschien te veel.

Entertainment

Heel veel mensen zeiden dat mijn feest zeer geslaagd was en een van de betere huisfeesten. Het was een zomerfeest dus mensen gingen ook relaxen in de tuin. Het was een fantastisch feest ook omdat er entertainment was buiten drank en muziek. In ons ouderlijk huis hadden we een tafeltennistafel in de kelder en we hadden ook een biljarttafel op de keukentafel geplaatst. Op deze manier was er voor iedereen wat te doen naast slechts kletsen en drinken. Het maakte het huisfeest meer dynamisch.