We gebruiken hem om naar het werk te rijden, als vervoer naar klanten en om reclame te maken, de bedrijfsauto. Afhankelijk van het soort bedrijf, maken vele bedrijven gebruik van een bedrijfsauto. De auto is in de meeste gevallen bestickerd met het bedrijfslogo en de eventuele diensten die het bedrijf aanbiedt, om zo ook reclame te maken met de bedrijfsauto. In dit blog zullen kijken naar verschillende soorten bedrijfsauto’s, maar vooral hoe je de bedrijfsauto aanschaft. Waar de een kiest voor het kopen van een bedrijfsauto, kiest de ander liever voor leasen. Wat is nu precies het verschil? We gaan er graag dieper met je op in!

De nieuwste trends

Wanneer je van plan bent om een nieuwe bedrijfsauto aan te schaffen, is het verstandig om te kijken naar de kernwaarden van je bedrijf en de nieuwste trends op het gebied van auto’s. Wanneer je als bedrijf erg let op duurzaamheid, komt het natuurlijk niet geloofwaardig over wanneer je in een auto rijdt die erg veel benzine verbruikt en co2 uitstoot. Wanneer je over een duurzame auto wilt beschikken, is het wellicht een idee om te kijken naar een elektrische auto!

Kies voor duurzaam

Duurzaamheid, het is tegenwoordig steeds belangrijker en we hechten er steeds meer waarde aan. Doordat vele bedrijven uiten dat ze een zo klein mogelijke ecologische footprint achterlaten, zijn we ons als mens ook meer bewust van de huidige situatie rondom het klimaat en de co2-uitstoot. Een auto die van zichzelf niet verbrand, is de elektrische auto. Met een elektrische auto zorg je ervoor dat je niet onnodig co2 uitstoot, wat eventueel een mooie aanvulling kan geven op de kernwaarden van jouw bedrijf!

Shortlease elektrisch

Wanneer je weet over welke auto je graag wilt beschikken als bedrijfsauto, is het tijd om te kijken of je de auto wilt leasen of kopen. Voor bedrijven is de meest voor de hand liggende optie om de auto te leasen. Je kunt kiezen voor een shortlease elektrisch, waar je de elektrische auto voor een korte termijn operational kan leasen. 

Met shortlease zorg je ervoor dat je de bedrijfsauto op een korte termijn kunt leasen, zodat je niet voor een lange periode vast zult zitten aan een leasecontract. Echter dien je wel goed te kijken naar de BKR-registratie, omdat sommige dealers geen leaseovereenkomsten sluiten wanneer iemand negatief staat aangekaart bij Stichting BKR. Door opzoek te gaan naar een dealer die jou vanuit zichzelf beoordeelt, zorg je ervoor dat je gerust in je nieuwe bedrijfsauto kunt rijden!