De afgelopen jaren is er sprake geweest van de opkomst van de glasvezel bekabeling. Gefaseerd is de aloude koper kabel vervangen door de moderne glasvezel variant. Een duurzame kabel die een stabielere en snellere verbinding oplevert. Dus als ze deze snellere kabel hebben aangelegd dan geeft dat vaak ook de mogelijkheid tot een snellere verbinding. En wie is er tegen sneller internet. Als de bekabeling bij jou in de buurt is aangelegd geeft dat de mogelijkheid om over te stappen op sneller en stabieler internet. Het is wel verstandig je eerst zelf goed te oriënteren en dus niet op de eerste de beste aanbieding in te gaan. In dit blog vertellen we hoe je dit oriëntatieproces doet.

Het online zoekproces

De meest logische plek om je te oriënteren is online. Alle informatie is daar te vinden en oversluiten van abonnementen kan tegenwoordig eigenlijk ook altijd online. Slim is het daarom om je zoektocht te beginnen bij een willekeurige zoekmachine. Je zal zien dat alle informatie dan binnen handbereik is. Meestal zie je bij de eerste zoekresultaten de zogenaamde vergelijkingssites staan. Een prima startpunt om je te oriënteren. Je vind er namelijk veel algemene informatie. En dat is niet onbelangrijk om wat meer in de materie te komen. Als je wat meer in de materie komt ga je ook wat beter inzien waar eigenlijk je behoefte ligt. Dan ga je dus ook beter zien of internet via glasvezel voor jou echt toegevoegde waarde heeft. Naast dit kun je via een vergelijkingssite er ook vaak achter komen of er bij jou in de buurt glasvezel beschikbaar is mocht je dat nog niet weten. Het mooiste is als er een soort postcodecheck beschikbaar is. Hierna zie je namelijk overzichtelijk de betreffende aanbieders op een rijtje staan. Deze kan je daarna heel goed met elkaar vergelijken en vervolgens is het dan dus een stuk eenvoudiger om je keuze te maken.

Wat voor abonnement sluit ik af

Als je gaat oversluiten is het direct slim om te kijken wat voor abonnement je afsluit en of je niet verschillende abonnementen met elkaar moet gaan combineren. Zo is het mogelijk om naast je internet ook televisie en telefonie in één abonnement te regelen. Best wel handig om te doen omdat je voor al deze zaken dan één aanspreekpunt hebt wat je vervolgens een hoop tijd scheelt. Dus als je toch bezig bent is het handig om hier gelijk ook naar te kijken.