In de badkamer krijgen veel mensen hun beste idee├źn. Het is de plek waar je jouw dag begint en of eindigt en dus heerlijk om tot rust te komen of wakker te worden. Zo gek is het dus niet dat je binnen de muren van de badkamer vaak een geweldig gevoel van rust ervaart. De badkamer is dus een belangrijke plek, maar toch besteden weinig mensen echt aandacht aan de inrichting van deze ruimte. Zij gebruiken de badkamer alleen om de dingen te doen waar de ruimte voor dient. Met een frisse blik en goede inspiratie kun je ook van dit handige, rustige kamertje in huis iets moois maken.

Geuren doen meer dan je denkt

Misschien heb je het zelf nog niet echt door, maar een van de redenen dat de badkamer zo een fijne plek is, is de geur. De geuren van zeep en dergelijke kan de ruimte naar een hoger niveau tillen. Door te kiezen voor geurstokjes of kaarsen kan je dat nog beter doen. De uitstraling van zo een toevoeging doet namelijk ook het nodige voor de ruimte. Ben jij een liefhebber van lekkere geuren? Ga dan vooral opzoek naar wat frisse en rustgevende geuren voor in de badkamer.

Spelen met kleur

Het maakt niet veel uit of je badkamer van zichzelf donker of licht betegeld is, want als het goed is, is het jouw smaak. Met de juiste accessoires en gevoel voor het combineren van kleuren kun je veel. Een donkere badkamer met veel zwart en een transparante badwand kan met kleine mintgroene hints ineens prachtig worden. Ook door je handdoeken en dergelijke benodigdheden voor de badkamer in een kleur aan te schaffen kun je veel veranderen. Het grotere plaatje veranderd meestal pas wanneer je kleine doch opvallende elementen toevoegt. Bestaat jouw badkamer ook uit een eentonige kleur, een wastafel en een badwand? Wellicht kun je er nog iets spannends aan toevoegen.

Echt genieten?

We gaan nu een stap verder, maar tegenwoordig is het meer dan normaal. Door een klein schermpje in de badkamer op te hangen kun je de ruimte (en het bad natuurlijk) optimaal gebruiken om te relaxen. Een plankje naast het bad met een boxje en plek voor een glas wijn zijn ook niet overbodig. Hoewel de badkamer vooral dient voor het wassen en verzorgen van je lichaam is het ook niet verkeerd om te gebruiken voor het verzorgen van je geest. Haal dus allerlei passende elementen en accessoires de badkamer in en geniet optimaal van die speciale ruimte in huis.