Een maand geleden heb ik besloten om op mijn tweeëntwintigste uit huis te gaan. De ervaring tot nu toe was buitengewoon. In de eerste maand dat ik op mezelf woon heb ik nog geen heimwee gevoel, maar ik geniet juist van de extra vrijheid. Ik eet wanneer ik het nodig heb en ik heb nu een grote game set up gemaakt. Daar was in mijn ouderlijk huis nog geen ruimte voor. Daarnaast ben ik ook een groot liefhebber van verschillende spelcomputers. Gamen is iets waar ik in mijn vrije tijd veel tijd aan spendeer en ook echt van kan genieten. Daarom leek het mij ook ontzettend gaaf om een eigen game set up te maken als ik op mezelf ging wonen. In dit blog vertel ik over het proces van het maken van mijn eigen RGB-spelarrangement in mijn nieuwe kamer.

Wat is RGB?

Voor degene die niet het nog niet wisten, spreekt RGB tot de fundamentele tinten in ons kleurenspectrum. R betekent rood, G staat voor groen of groen en B staat voor blauw. De tinten worden gebruikt in ledstrips om extra sfeer en licht in een kamer te brengen. Ze kunnen bovendien transformeren in alle soorten kleuren. De essentiële tinten zijn kleine lampjes die elkaars kracht consolideren om elke kleur na te kunnen bootsen. De term RGB wordt vervolgens regelmatig gebruikt door gamers omdat ze hun pc graag vullen met dit soort lampen. Zelfs zijn er vele verpakkingen van de pc’s is momenteel beveiligd met led verlichting. De verschillende onderdelen waaruit de pc bestaan soms zelfs ook uit led verlichting. Al het led verlichting is een heerlijk gezicht.

Alles naar wens

Ik wilde graag dat ik alles kon besturen met een afstandsbediening en met een druk op de knop mijn hele kamer kunnen toveren van blauw naar geel naar rood, enzovoorts. Hiervoor kon ik zelf alles bij elkaar gaan zoeken en vervolgens op elkaar af laten stemmen, maar het bleek verstandiger om naar een specialist af te stappen. Dus besloot ik om te gaan naar BES LED om een aantal led strips en led lampen te kopen. De gehele kamer kon bekleed worden in LED strips en nog wat led spots aan het plafond. Ik heb nu echt de game set up die ik altijd graag heb gewild.