Ondernemers in de bouw en de agrarische sector maken erg veel gebruik van verschillende soorten machines en vrachtwagens. De vrachtwagens worden gebruikt om grondstoffen of materialen te verplaatsen en te vervoeren, waar we in dit blog de aandacht zullen geven aan de Unimog. De Unimog is een kleine vrachtwagen die al erg oud is. Kort na de tweede wereldoorlog werd het eerste model gelanceerd, waarmee de Unimog perfect te gebruiken was voor bedrijven die wilden beschikken over een sterke wagen. Met een Unimog reed je gemakkelijk door oneffenheden heen, waardoor je iedere plaats van een klus, in alle weersomstandigheden kon bereiken.

De geschiedenis van de Unimog

De naam Unimog is afkomstig van het Duitse UNIversal MOtor Gerät, wat de Duitse benaming is voor een ‘universele motor machine’. Het eerste model van Unimog is kort na de Tweede Wereldoorlog gelanceerd. Zoals de naam al zegt, is Unimog universeel dus geproduceerd om te gebruiken voor verschillende doeleinden. De Unimog is over het algemeen een zeer sterke auto met grote en stevige banden, waardoor de vrachtwagen op terreinen kan komen die erg lastig te bereiken zijn.

Kort na de lancering van de eerste Unimog, werd de Unimog vooral gebruikt in het leger. Verschillende legers maakten gebruik van deze auto’s, omdat er in verschillende omstandigheden met de auto gereden kon worden.

Waar gebruik je een Unimog voor?

Vroeger gebruikte men de Unimog vooral als een langzaam rijden landbouwvoertuig om op het land te kunnen werken, maar ook werktuigen kon aandrijven en transporteren. Echter werd de Unimog ook gebruikt als auto. De Unimog beschikt over een zeer hoge bodemvrijheid, waardoor hij zich gemakkelijk door drassige ondergronden kan voortbewegen. Waar een reguliere vrachtwagen al snel vast komt te zitten in de bodem, zal de Unimog door verschillende oneffenheden kunnen rijden.

Een Unimog kopen

Een Unimog is nu nog altijd te gebruiken als vrachtwagen of auto. Je kunt een Unimog kopen wanneer je over een wagen wilt beschikken waarmee je door grote oneffenheden wilt rijden. Ook wanneer je wilt beschikken over een sterke en grote wagen, biedt Unimog natuurlijk een ideale uitkomst. De Unimog is hier echter voor ontworpen!

Waar Unimog vroeger een eigen merknaam had, is de Unimog nu te vinden onder de naam Mercedes Benz. Je kunt de Unimog kopen met nog altijd dezelfde eigenschappen, welke nog zullen verkeren in een zeer goede staat! Ook zou je ervoor kiezen om de Unimog juist te verkopen wanneer je hier bijvoorbeeld geen gebruik meer van maakt. Wanneer de Unimog nog in een juiste staat verkeert, zullen er vele mensen zijn die geïnteressteerd zijn om de Unimog te kopen!