Als je voor het eerst uit je rommelige studentenwoning gaat en in een eigen huisje gaat wonen is dat geweldig. Je hebt voor het eerst een eigen plekje. Of dit nou een huurwoning of een koopwoning is; het wordt hoe dan ook een beetje je kindje. Je gaat er namelijk schilderen, klussen en je gaat het zelf inrichten. Omdat je er zo veel energie en tijd in stopt, wil je natuurlijk ook dat het mooi blijft. Wil je wat tips weten om je huis zo mooi mogelijk te houden? Lees dan verder in deze blog.

Voorkomen

Allereerst kan je op veel verschillende manieren voorkomen dat dingen slijten of kapotgaan. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan als je een mooie tuinset hebt om deze af te dekken. Zo wordt hij in de winter (als hij niet gebruikt wordt) niet lelijk en komt er ook bijvoorbeeld geen vogelpoep op. Ook kussens van tuinmeubelen kan je beter in een schuurtje of je garage bewaren. Daarnaast kan je ook aan dingen in huis denken. Je kan bijvoorbeeld onder je vaatwasser of wasmachine een lekbak zetten. Je hebt deze tegenwoordig in best wel mooie modellen en als er dan ooit iets lekt wordt in ieder geval je vloer niet lelijk. Zoals deze voorbeelden zijn er nog honderden waarmee je kunt voorkomen dat je huis slijt!

Onderhouden

Daarnaast is het belangrijk om je huis te onderhouden. Als je tien jaar of zelfs langer in je huis woont maar nooit iets opknapt, dan wordt de schade en slijtage steeds meer. En als je dan na een tijd je huis wil verkopen of verhuren kost dit enorm veel tijd, geld en moeite. Je kan dus beter, ook voor je eigen plezier, je huis tussentijds af en toe even opknappen. Probeer daarom om met genoeg regelmaat je huis te laten schilderen, laat dakpannen repareren, onderhoud de tuin, enzovoort… Je zorgt er zo voor dat de slijtage niet de spuigaten uit loopt en dat je zelf ook nog mooi en schoon woont. En dat is wel zo fijn, toch?!

Fixen

Tot slot is het belangrijk om als er echt iets stuk is, dit te laten repareren. Een goed voorbeeld is lekkage. Als je een lekkage niet repareert, wordt ook de schade steeds erger. Na een tijd kan je de vloer, je muren en nog veel meer afschrijven. En dat terwijl lekkage zo makkelijk te verhelpen is met goede epdm platen! Wees dus niet lui of langzaam, want daar krijg je spijt van. Kom liever gewoon van je kont af (of huur hier iemand voor in) en onderneem actie.