Zin om Amsterdam te gaan ontdekken? Dan zul je al snel merken dat onze hoofdstad zoveel te bieden heeft dat het lastig is een keuze te maken. Van museums tot restaurantjes en van parken tot rondvaarten, met zoveel variatie wordt de keuze je niet makkelijk gemaakt. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens jouw volgende tripje naar de hoofdstad is een rondje cultuur snuiven in het Van Gogh-museum, shoppen in de Negen Straatjes en een minitrip naar Noord.

 

Shoppen in de Negen Straatjes

Je kent ze vast wel, die negen karakteristieke straatjes in hartje Amsterdam. Een hotspot voor de mooiste foto’s, de ideale plek om de Amsterdamse sfeer op te doen tijdens een rondje wandelen en ook nog eens vol met schattige boetiekjes. Je vind hier hippe en moderne kleding, maar ook vintage. Altijd handig als jouw kledingstijl per dag varieert én je er niet hetzelfde bij wilt lopen als al je studiegenoten en vriendinnen. Bij Fabienne Chapot vind je hippe kleding met gezellige printjes, bij Episode juist vintage kleding dat rechtstreeks bij je opa uit de kledingkast gekomen lijkt te zijn. Bij Nubikk vind je de mooiste Nubikk sneakers, zowel Nubikk sneakers heren als dames, voor trendy kledingmerken kun je goed terecht bij We Are Labels.

 

Van Gogh museum

Hét museum van de bekende kunstschilder Vincent van Gogh. Je vindt het museum aan de Paulus Potterstraat en het Museumplein in het stadsdeel Zuid. Het museum bestaat sinds 1962, toen familieleden van de kunstenaar zijn werken overdroegen aan de Staat. Wist je dat er maar twee schilderijen van Vincent van Gogh zijn verkocht in de tijd dat hij nog leefde? Pas ruime tijd na zijn dood werden zijn werken wereldberoemd. In het museum kun je zo’n tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van de kunstenaar bewonderen. Het hart van de collectie wordt natuurlijk gevormd door de schilderijen, waaronder enkele bekende werken als ‘De aardappeleters’, ‘Het gele huis’, ‘Zonnebloemen’ en ‘De slaapkamer’.

 

Met het pondje naar Noord

Amsterdam-Noord had eerst niet zo’n geweldige reputatie, maar nu is het écht hip geworden. Met het pondje vanaf het centraal station ben je er binnen no time. De pond is gratis en vaart tot in de late uurtjes, altijd handig dus. Bij Pllek kun je prima een hele middag vertoeven of breng een bezoek aan de IJ-hallen. Je kunt hier ook schommelen voor de A’dam Tower. Dat is heel tof maar stiekem ook best eng. Je moet er misschien even voor wachten, maar dat is het zeker waard.