Het is iets wat heel veel jongvolwassenen doen, een half jaar of een jaar lang backpacken. Persoonlijk heb ik ook gereisd en veel mensen ontmoet die bezig waren met een half jaar of een jaar reizen. Als jonge student zonder veel geld is het natuurlijk een fijne manier om te reizen met een backpack van hostel naar hostel te gaan. Een packpack is effectief en makkelijk te vervoeren. En hostels zijn een fantastische manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Persoonlijk heb ik ook veel ervaring in de bergen om daar te reizen met mensen en mijn ouders. Natuurlijk gebruik je daar ook een backpack en slaap je in kleine berghutten op kamers met veel andere mensen.

Natuurlijk wanneer je wat ouder wordt en wat meer geld gaat verdienen willen toch veel mensen wat luxer gaan reizen. Je verblijft in resorts en hotels in plaats van hostel. En je hebt een relaxte vakantie in plaats van constant door te reizen. Je gebruikt koffers in plaats van je oude trouwe backpack. Maar alhoewel het natuurlijk erg fijn is om meer in stijl te reizen zijn er ook nadelen aan wat luxer reizen. Hotels en resorts zijn over het algemeen eenzamer. Als je alleen reist is het ontzettend belangrijk om gemakkelijk vrienden te maken in de vele hostels die je tegenkomt.

Op welke manier kun je het beste van twee werelden hebben? Wat meer in luxe reizen en tegelijkertijd de backpack ervaring hebben waar je gemakkelijk nieuwe mensen ontmoet. Dat is wat we in dit artikel bespreken. Een van de belangrijkste redenen dat reizen met een koffer niet geschikt is om mee te reizen alsof je gaat backpacken is omdat koffers niet makkelijk te tillen zijn, maar ze hebben natuurlijk wel wieltjes waarmee je ze gemakkelijk door het vliegveld rolt. Waarom niet het beste van twee werelden? Met een reistas op wielen kun je zowel backpacken als dat het gemakkelijk en luxueus rollen op bijvoorbeeld het vliegveld. Dit is het fijnste gemak.

Qua verblijf is het een goede optie om ervoor te kiezen om naar een resort te gaan. Je kunt dan checken op de website of bij de Google reviews wat voor resort het is en of er veel mengeling van mensen is. Een andere optie is om gewoon je eigen plekje te hebben en dan kun je bijvoorbeeld via meetups nieuwe mensen ontmoeten. De meeste vakantielocaties en grote steden hebben reizigers ontmoetingsplekken met veel leuke mensen.